Saglik Merkezine Hosgeldiniz!

GIDA SAKLAMA REHBERİ

GIDA

BUZDOLABI

(GÜN)

DERİN DONDURUCU

(AY)

Sığır Eti Rosto veya Büftek

3-5

6-12

Kuzu Eti Rosto

3-5

6-9

Domuz Eti Rosto

3-5

4-8

Domuz Eti Pirzola

3-5

3-4

Kuzu Eti Pirzola

3-5

6-9

Hamburger

1-2

3-4

Leftover (cooked) Meats

3-4

2-3

Taze Tavuk ve Hindi

1-2

6-12

Domuz Sosis

1-2

1-2

Bacon

7

1

Balık

1-2

2-3

Açık Sosis

7

1-2*

Lunch Meats (opened)

3-5

1-2*

Fried Chicken

3-4

4

Yumurta

4-5 wks

---

Açık Peynir

3-4 wks

---

*Double Wrapped

YAPILACAKLAR

YAPILMAYACAKLAR

Akrilik kesme tahtası kullan ve temizle

Tahta kesme tahtası kullanma

Gıdaların buzunu buzdolabında erit

Gıdaların buzunu tezgahta çözme

Gıdaların derecesini direk içinden ölç

Yemek yapmaya başladığında bitir ve ara verme

Yenileceği zaman ısıt

Gıdaları 2 saatten fazla açıkta bırakma

Buzdolabını 40 F altında tut ve dondurucu 0 F altında olsun

Gıdaları tezgahta bırakma

Gıda alırken tarihlerine dikkat et.

Kirli sünger veya temizlik bezi kullanma

Gıdaları hazırlamadan önce ellerini yıka

 

Tezgah ve kapları her basamaktan sonra temizle

Pişmiş gıdayla pişmemiş gıda için aynı tabağı kullanma

| Ana Menu | E-Posta | Bilkent Üniversitesi Ana Sayfası |